Heb ik dubbel glas nodig?

Door 11 september 2019Nieuws
dubbelglas
dubbelglas

Dubbel glas. In de meeste huizen zit het al jaren. Toch zijn er ook nog veel (oudere) woningen, waar dubbel glas lang niet altijd de standaard is. Er zijn nog veel doucheraampjes, dakkapellen en andere ramen die niet zijn voorzien van dubbel glas. De vraag of je dubbel glas nodig hebt, laat zich in die zin niet zo makkelijk vangen. Want, het is natuurlijk niet echt nodig als je al gewoon enkel glas erin hebt zetten. Toch is er wel sprake van meerwaarde. Dus we herformuleren de vraag: wanneer is dubbel glas handig?

Moment 1 – als je wilt gaan verhuizen
Voor veel mensen die een nieuwe woning zoeken of die ergens anders willen gaan wonen, is dubbel glas een voorwaarde. Dat is vooral vanwege de hogere isolatiewaarde en ook vanwege het feit dat met dubbel glas je net iets beter beschermd bent tegen inbrekers (dubbel glas gooi je namelijk niet al te makkelijk in).

Moment 2 – als je het van belang vindt duurzaam te wonen
Dubbel glas helpt ook je woning beter te isoleren. Hoe gek het ook klinkt, maar met dubbel glas kun je in die zin een hoop narigheid voorkomen. De warmte blijft namelijk langer buiten en je houdt de warmte ook weer langer binnen in de winter. Met andere woorden: dat is één van de belangrijke, zo niet de belangrijkste, reden om voor dubbel glas te kiezen.

Als je wilt investeren in je woning en wil besparen op stookkosten, is het dus aan te raden om te kiezen voor dubbel glas. Een glaszetter kan je daarin goed verder adviseren.